Evttohusat prográmmii? KulturSápmi čoahkkana Gironis golggotmánus – Ehdotuksia ohjelmaan? KulturSápmi kokoontuu Kiirunassa lokakuussa

KulturSápmi bovde sámi kultursuorggi vuosttaš konferánsii Gironii golggotmánu 16. ja 17. beaivvi 2019. KulturSápmi ii leat politihkkalaš konferánsa.

KulturSápmi kutsuu saamelaisen kulttuurialan ensimmäiseen konferenssiin Kiirunaan lokakuun 16-17. päivinä 2019. KulturSápmi ei ole poliittinen konferenssi.

KulturSapmi 2019

Govvagiittus: KulturSápmi -facebook siidu

KulturSápmi lea deaivvadanbáiki olles sámi kultur- ja dáiddásuorgái, gos beassat deaivvadit ja ságastit makkár gelddolaš dáiddaproseassat leat jođus Sámis ja muđuige mii eará geavva. Váldoulbmil lea hukset fierpmadagaid riikarájaid badjel, čohkket ja ovddidit oktasaš kultursuorggi ja movtiidahttit eambbo ovttasbargui.

KulturSápmi bovde kultursuorggi evttohit prográmmii: makkar miellegiddevaš dáiddalaš proseassat leat jođus, áigeguovdilis fáddat dahje makkár gelbbolašvuođa dárbbašat? Evttohusaid sáhttá sáddet christina@saamicouncil.net.

Konferánsa lágiduvvo sámi riikarájaid siskobealde jahkásaččat ná:

  • Jagis 2020 Ruoŧa sámediggi lágida konferánssa
  • Jagis 2021 Norgga sámediggi lágida konferánssa
  • Jagis 2022 Suoma sámediggi lágida konferánssa

Eambbo dieđut: Ruovttusiidu https://www.kultursapmi.com/, Facebook dáhpáhus ja KulturSápmi facebook siidu


KulturSápmi on tapaamispaikka koko saamelaiselle kulttuuri- ja taidealalle, jossa voimme tavata ja keskustella millaisia kiehtovia taidehankkeita saamenmaalla on käynnissä ja mitä tapahtuu muutenkin. Päätavoitteena on rakentaa verkostoja rajojen yli, koota ja edistää yhteistä kulttuurialaa ja kannustaa yhteistyöhön.

KulturSápmi kutsuu kulttuurialaa ehdottamaan ohjelmaan: millaisia mielenkiintoisia taiteellisia prosesseja on käynnissä, ajankohtaisia aiheta tai millaista osaamista tarvitset? Ehdotuksia voi lähettää christina@saamicouncil.net.

Konferenssi järjestetään saamelaisalueella vuosittain seuraavasti:

  • Ruotsin saamelaiskäräjät järjestää vuonna 2020 
  • Norjan saamelaiskäräjät järjestää vuonna 2021
  • Suomen saamelaiskäräjät järjestää vuonna 2022

Lisätietoja: kotisivu https://www.kultursapmi.com/, Facebook tapahtuma ja KulturSápmi facebook sivu