KulturSápmi čoahkkana Gironis 16-17. golggotmánu – KulturSápmi kokoontuu Kiirunassa 16-17. lokakuuta

KulturSápmi bovde sámi kultursuorggi vuosttaš konferánsii Gironii golggotmánu 16. ja 17. beaivvi 2019. KulturSápmi ii leat politihkkalaš konferánsa.

KulturSápmi kutsuu saamelaisen kulttuurialan ensimmäiseen konferenssiin Kiirunaan lokakuun 16-17. päivinä 2019. KulturSápmi ei ole poliittinen konferenssi.

KulturSapmi 2019

Govvagiittus: KulturSápmi -facebook siidu

KulturSápmi lea deaivvadanbáiki olles sámi kultur- ja dáiddásuorgái, gos beassat deaivvadit ja ságastit makkár gelddolaš dáiddaproseassat leat jođus Sámis ja muđuige mii eará geavva. Váldoulbmil lea hukset fierpmadagaid riikarájaid badjel, čohkket ja ovddidit oktasaš kultursuorggi ja movtiidahttit eambbo ovttasbargui.

Prográmma ja lassedieđuid gávnnat:

Konferánsa lágiduvvo sámi riikarájaid siskobealde jahkásaččat ná: Jagis 2020 Ruoŧa sámediggi lágida konferánssa, jagis 2021 Norgga sámediggi lágida konferánssa ja jagis 2022 Suoma sámediggi lágida konferánssa.


KulturSápmi on tapaamispaikka koko saamelaiselle kulttuuri- ja taidealalle, jossa voimme tavata ja keskustella millaisia kiehtovia taidehankkeita saamenmaalla on käynnissä ja mitä tapahtuu muutenkin. Päätavoitteena on rakentaa verkostoja rajojen yli, koota ja edistää yhteistä kulttuurialaa ja kannustaa yhteistyöhön.

Ohjelman ja lisätietoja löydät:

Konferenssi järjestetään saamelaisalueella vuosittain seuraavasti: Ruotsin saamelaiskäräjät järjestää vuonna 2020, Norjan saamelaiskäräjät järjestää vuonna 2021 ja Suomen saamelaiskäräjät järjestää vuonna 2022.

Lisätietoja: kotisivu https://www.kultursapmi.com/, Facebook tapahtuma ja KulturSápmi facebook sivu

Kategoria(t): Kulturpolitihkka, Sámediggi Saamelaiskäräjät, Sámi kultursuorgi, Sámiráđđi Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.