Váikkuheapmi | Vaikuttaminen

(Ođast./päiv. 21.11.2020)

SSG váikkuha

Suoma Sámiid Guovddášsearvi rs. addán cealkámušaid ja searvi iešguđege doaibmabirrasiidda. Searvvi dovddusvuohta lea šaddan nannosabbon ja dat boahtá ovdan ee. riikkabeivviid váljagottiid, riikkabeaiveáirasiid sihke iešguđege virgeoapmahaččaid oktavuođaváldimiiguin, cealkámušbivdagiiguin ja áššedovdigullamiiguin.

Suoma sámiid guovddášsearvi geahččala resurssaidis mielde bargat váikkuhanbarggu.

Čuovvut ovttas miellahttoservviiguin ja iešguđege čanusjoavkkuiguin sámi vuoigatvuođaid ollašuvvama sisriikalaččat ja riikkaidgaskasaččat.

SSG searvá mearreáigeraporteremiida ja raportere sápmelaččaid vuoigatvuođais ollašuvvamis ja dilálašvuođaid birra dahje searvan oktasaš raporteremiidda.

SSG vaikuttaa

Suomen saamelaisten keskusjärjestö SSG ry:n antaa lausuntoja ja osallistuu eri toimintaympäristöissä. Yhdistys tunnettavuus on vahvistunut ja se ilmenee mm. eduskunnan valiokuntien, kansanedustajien sekä eri viranomaisten yhteydenottoina, lausuntopyyntöinä sekä asiantuntijakuulemisina.

Saamelaisten keskusjärjestö tekee resurssiensa puitteissa vaikuttamistyötä.

Seuraamme yhdessä jäsenjärjestöjemme ja muiden sidosryhmien kanssa saamelaisten oikeuksien toteutumista kansallisesti ja kansainvälisesti.

SSG osallistuu määräaikaisraportointeihin kertomalla saamelaisten tilanteesta ja oikeuksien toteutumisesta tai liittynyt yhteisraportteihin.